New Work / BUFFET CLOTHING AW2017

Photo: Katarína Bell

Najnovšia kolekcia Buffet Clothing na jeseň/zimu 2017 je ukážkou toho, ako si malá slovenská značka postupne razí cestu na medzinárodný módny trh. Sú vytrvalí, draví, veľa cestujú a prezentujú svoje veci na dizajn akciách v Nemecku, v Rakúsku, vo Švajčiarsku na Blickfang v Zürichu, v Prahe na designSupermarkete a aktuálne prvýkrát aj na progresívnom berlínskom SEEK veľtrhu.

Buffet patria do generácie malých výrobcov, ktorí sa usilujú priniesť svoj vlastný pohľad na to, ako by mala vyzerať autentická móda z ulice. Rozprávajú o zodpovednosti k prostrediu a o rozhodnutí smerovať svoje kolekcie k nadčasovosti, univerzálnosti a kvalite. Tú si zadefinovali v spojení čistej, minimalistickej estetiky, prémiových talianskych látok a kvalitnej výroby v Portugalsku, ale aj na Slovensku.

Photo: Katarína Bell

Photo: Katarína Bell

Kolekcia AW2017 je pre Buffet výnimočná, je totiž premiérovou spoluprácou novej hlavnej dizajnérky Ciny Marcinkovej (Drevená Helena) so značkou. Jej rukopis sa premiešal s Buffetom a prináša novú verziu voľných oversize strihov, unisex modelov, novú inšpiráciu pánskym šatníkom a zároveň pestrejšiu farebnosť. Nám sa páčia najmä modely, ktoré sú z mäkkého a hrejivého bavlneného menčestru s jemným leskom. A to v pánskej aj dámskej verzii. Je v nich retro aj luxus naraz.

Photo: Katarína Bell

4 / 12 / 2017
by Ľubica Hustá
Zdieľaj na Facebook